۱۴۰۳ دی ۲۸, جمعه

گوشت‌های فرآوری‌شده خطر زوال عقل را «افزایش می‌دهند»

گوشت‌های فرآوری‌شده خطر زوال عقل را «افزایش می‌دهند»

گوشت‌های فرآوری‌شده خطر زوال عقل را «افزایش می‌دهند»

 پژوهشی تازه نشان می‌دهد که مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده ممکن است با افزایش خطر «زوال عقل» مرتبط باشد. یافته‌های این پژوهش که در مجلهٔ نورولوژی منتشر شده، حاکی است افرادی که روزانه یک چهارم وعده یا بیشتر از گوشت‌های قرمز فرآوری‌شده، مثل ژامبون، کالباس و هات‌داگ مصرف می‌کنند، «۱۳ درصد» بیشتر از کسانی که کمتر از یک‌دهم وعده در روز این غذاها را مصرف می‌کنند، در معرض ابتلا به «زوال عقل» هستند.

بر اساس داده‌های این پژوهش، افزایش مصرف گوشت‌های قرمز فرآوری‌شده به طور متوسط «یک و شش‌دهم سال پیری مغز را سریع‌تر می‌کند». مینگیانگ سونگ، استادیار ایمنی‌شناسی بالینی و تغذیه در هاروارد، در گفت‌و‌گو با شبکهٔ آمریکایی سی‌ان‌ان تأکید کرد که «گوشت‌های قرمز فرآوری‌شده به دلیل محتوای بالای نمک، آهن و افزودنی‌های مضری که برای فرآوری استفاده می‌شود، قوی‌ترین ارتباط را با زوال عقل نشان می‌دهند. 

همچنین، پاسخ‌های التهابی و اختلالات سوخت‌وساز (مانند مقاومت به انسولین) که با مصرف بالای گوشت قرمز همراه هستند، ممکن است در تسریع زوال عقل نقش داشته باشند.» این مطالعه بر بررسی داده‌های بیش از ۱۳۳ هزار نفر با میانگین سنی ۴۹ سال متمرکز بوده است. داده‌ها شامل اطلاعات بهداشتی دقیقی بود که طی یک دوره طولانی جمع‌آوری شده و هر دو تا چهار سال یکبار به‌روزرسانی می‌شده است.

0 Comments: